Hledáme nové členy do našeho hvězdného týmu v Kavárně POTMĚ

12. březen 2020

Máte zájem zapojit se do projektu, který přináší radost, inspiraci a podporu pro nevidomé? Pak pro vás máme hezkou příležitost.

Co je důležité vědět o projektu Kavárna POTMĚ?

  • Mobilní provoz: Kavárna mění své místo a stěhuje se po jednotlivých městech. Na jednom místě bývá otevřená týden až 14 dní. Harmonogram výjezdů kavárny plánujeme vždy s velkým předstihem, aby si mohli pracovníci rezervovat směny. Do jednotlivých měst se pracovníci kavárny dopravují autobusem či vlakem. Na místě je pro ně zajištěný doprovod do ubytování i do kavárny. Průvodce pomůže i s orientací na místě.
  • Složení týmu: Tým kavárny tvoří zrakově handicapovaní pracovníci (4 nebo 5) a vždy 2 vidící pracovníci (asistent/ka a vedoucí kavárny).
  • Pracovní podmínky: Směny jsou přibližně 12hodinové a pracuje se vždy v několikadenních turnusech. Nové kolegy a kolegyně zaškolíme a prvními směnami je provedou služebně starší pracovníci. Pracovníci Kavárny POTMĚ se střídají na čtyřech pracovních pozicích:
    1. Průvodce: Bezpečně přivádí hosty na jejich místo uvnitř kavárny a odvádí opět ven na světlo. Zde je pro nás důležitá dobrá orientace v prostoru kavárny a komunikativnost.
    2. Barista: Připravuje vybrané studené i teplé nápoje uvnitř kavárny. Na této pozici jsou častěji pracovníci, kteří rádi pracují samostatně, dobře se orientují v prostředí kuchyně a jsou méně „povídaví“.
    3. Číšník: Zajišťuje obsluhu hostů, přináší objednané nápoje a uklízí po hostech stoly. Zde je pro nás důležitá dobrá orientace v prostoru kavárny a komunikativnost.
    4. Uvaděč: Představuje hostům zážitek a fungování Kavárny POTMĚ. Zde je pro nás klíčová komunikativnost pracovníka.

Nabízíme možnost práce na dohodu o provedení práce za 160 Kč/hodina, zaškolení a pracovní zkušenost v našem dlouhodobém osvětovém projektu.

Pokud máte zájem se k nám připojit, ozvěte se nám na emailovou adresu: hr.svetluska@rozhlas.cz do 29. února 2024.

Těšíme se na vás!

Spustit audio