Nejúspěšnější benefiční akcí roku 2022 se stal charitativní jarmark v Újezdě nad Lesy

13. březen 2020

Pomyslným vítězem malých benefičních akcí se v roce 2022 stal charitativní jarmark pro Světlušku v Újezdě nad Lesy, který společně uspořádal tým MČ Prahy 21 a Masarykovy základní školy. Štědří dárci před Vánocemi přispěli na pomoc nevidomým a slabozrakým přes neuvěřitelných 120 tisíc korun.

Újezd rozsvítila Světluška s organizátory již sedmým rokem. Více než statisícovou částku se ale podařilo vybrat i díky zapojení šestnácti tříd žáků Masarykovy základní školy, napečeným dobrotám od maminek i babiček a také díky dražbě obrazů.

Advent v Újezdě nad Lesy

„Jste pro nás jistotou a jistota je pro neziskové organizace životabudič, který dává prostor pro smysluplnou práci ve prospěch těch, kteří ji potřebují a kterým se z různých důvodů nedostává pomoci od rodiny a blízkých, od státu a dalších institucí našeho sociálního systému. Pomáháte nám utvářet záchytnou síť, která je tím hustší, čím větší je jistota, kterou nám dáváte vy, naši dárci,“ poděkovala pořadatelům ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Spustit audio