Ve Světlušce se každým rokem zaměřujeme na pravidelné aktivity, ať už se jedná o Noční běhy, Kavárnu POTMĚ nebo benefiční koncert Světlo pro Světlušku. Každý z projektů je jiný, jedno však mají společné – čím víc pomocných rukou během jejich konání přiloží k dílu, tím lépe. 

V roce 2023 a 2024 se v rámci společného projektu s Českým paralympijským výborem zaměříme i na nábor dobrovolných trasérů, vodičů a pilotů pro sportovce se zrakovým handicapem. Proto hledáme i vás, sportovce, kteří by rádi vyběhli jako traséři na suchu i v bílé stopě nebo se chopili řídítek jako piloti tandemového kola. Dejte nám o sobě vědět v krátkém dotazníku zde.

A protože, zejména v posledních letech, začínají pro Světlušku organizovat z vlastní iniciativy různé charitativní akce také města, máme příležitostí pro dobrovolníky nespočet. Připojte se k nám a pomozte nám svítit po celé České republice.

Co je pro nás u dobrovolníka důležité? Odpovědnost, spolehlivost, aktivní přístup a samostatnost, věk minimálně 15 let.

Náplň práce světluščího dobrovolníka se liší akce od akce, tak tedy:

  • na Nočních bězích pro Světlušku - navigace na trati, registrace a výdej startovních balíčků, obsluha šatny, prodej sbírkových předmětů na stánku
  • na Kavárně POTMĚ - doprovázení zrakově postižených kavárníků, pomoc se zajištěním provozu kavárny, doplňkový prodej sbírkových předmětů
  • na koncertě Světlo pro Světlušku - obsluha cateringového stanu, kontrola vstupenek, obsluha šatny
  • a celá řada dalších činností v průběhu celého roku, které nám moc pomohou a významně uspoří naše provozní náklady.

Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů