779 tisíc vybrali na pomoc Světlušce aktivní dobrovolníci za rok 2023

12. březen 2020

My ve Světlušce máme ohromné štěstí. Obklopuje nás totiž nespočet těch, kteří chtějí těžce zrakově handicapovaným aktivně pomáhat. Od začátku roku se tak na pomoc zrakově postiženým uskutečnilo 34 malých benefičních akcí, díky nimž poputuje v příštím roce do naší sbírky 779 tisíc korun. Děkujeme všem, kteří se letos opakovaně či poprvé o tuto pomoc zasadili.

I v tomto roce se nejvíce finančních prostředků podařilo shromáždit během první adventní neděle, a to u příležitosti rozsvícení vánočního stromečku v Újezdě nad Lesy. Tam se tento rok díky žákům Masarykovy základní školy, učitelům, rodičům i dalším podařilo na pomoc nevidomým a slabozrakým vybrat 169 tisíc korun. I druhé místo, stejně jako loni, náleží srdcařům z TOM Kadao Opava, kteří během Večerního běhu pro Světlušku vybrali přes 144 tisíc korun.

Za loupežníkem Drholcem

„Když jsme v roce 2021 naposledy rozsvítili česká a moravská města při Sbírkových dnech pro Světlušku, měli jsme smělý plán. Oslovili jsme spolky, neformální skupiny nadšenců, dobrovolníky, zda by nám pomohli uspořádat ve svých obcích a městech benefice pro Světlušku. Večerní běh, lampiónový pochod, pohádkový les, jarmark, divadlo či koncert. Nechtěli jsme přijít o tu jedinečnou možnost být s vámi tam, kde je vám dobře, kde máte své blízké a kde můžete darování spojit s příjemným zážitkem. A vy, Újezďáci, jste nám ukázali, že náš smělý plán může vyjít. Díky vám svítí pro Světlušku celá Praha 21. Dary do sbírky nám umožní být i nadále tím, kdo doprovodí rodiče dětí se zrakovým postižením, kdo povzbudí mladé lidi při vzdělávání i výběru zaměstnání, kdo dodá odvahu vychovávat děti potmě, kdo pomůže vrátit se k zálibám, i když už zrak neslouží jako dřív. Děkuji vám všem, kteří pomáháte ve volném čase s pořádáním benefičních akcí pro Světlušku v Újezdě, které už každoročně vrcholí rozsvícením stromečku a vánočním jarmarkem. Děkuji dětem a rodičům, že zaplnili stánky dobrotami a hezkostmi k prodeji. Děkuji vám za milé předvánoční setkání u vašeho újezdského stromečku,“ napsala jako poděkování do Zpravodaje Prahy 21 naše ředitelka Gabriela Drastichová.

Osvětová benefice se zaměstnanci Accenture

Přestože nás výše částky vždy potěší, největší radost nám dělá skutečnost, že se na pomoc Světlušce dobrovolně zapojuje tolik lidí. Moc děkujeme vám všem, že jste si opět ukrojili pro Světlušku ze svého času a pevně věříme, že se s vámi setkáme opět za rok.

Jmenovitě chceme poděkovat pořadatelům a účastníkům těchto akcí:

Rozsvícení vánočního stromu v Újezdě nad Lesy

Vánoční dar od stavební skupiny PSG

Vánoční tržiště společnosti Wistron

Firemní akce a rodinný den společnosti Accenture

Výročí tramvajové smyčky v Praze

Bazárek knih v Klánovicích

Pohádkový les a strašidlácké hrátky v Přerově

Koncert v Mšenu

Běh pro Světlušku ve Vacenovicích

Sbírkový prodej ve Skutči

Snídaně s DHL v Praze

Svatoján na vidličce v Brně

Pochod s loupežníkem v Újezdě nad Lesy

Dny zdraví v Újezdě nad Lesy

Burza v Praze

Pochod pro Světlušku v Chropyni

Běh pro Světlušku ve Valticích

Běh pro Světlušku ve Šlapanicích

Běh pro Světlušku v Kladně

Běh pro Světlušku v Kutné Hoře

Běh pro Světlušku ve Slaném

Běh pro Světlušku v Dačicích

Běh pro Světlušku v Tulešicích

Běh pro Světlušku v Jablůnkově

Večerní běh pro Světlušku v Rosicích

Den dětí v Kloboukách

Běh pro Světlušku a sbírkové dny ve Vsetíně

Degustace potmě v Brně

Běh pro Světlušku v Opavě 

Firemní vánoční trhy v Brně 

 

Děkujeme a těšíme se na příští rok s vámi!

Spustit audio